tisdag 8 maj 2012

Nästa projekt: Pavlova Cupcakes

Lånad bild.



3 dl färska bär (inte för stora bitar)
2 msk socker
4 äggvitor (rumstempererade)
3 dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
2 tsk risvinäger
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda bären lätt med 2 msk socker, sätt åt sidan. Förbered muffinsformarna i muffinsplåten.
Vispa äggen tills de är vita och stela, tillsätt lite socker i taget (ca 1 msk åtgången), tillsätt vaniljsockret och rör sedan ner risvinägern och majsstärkelsen.
Skeda upp marängen i muffinsformarna. Använd baksidan på skeden för att fluffa ut marängen och görs små toppar.
Sänk temperaturen till 100 grader och baka 60 minuter. Stäng av ugnen men låt formen stå kvar i ugnen tills ugnen är helt sval.
Vispa grädde, florsocker och ½ tsk vaniljsocker.
Skär försiktigt av topparna på cupcakes och fyll den med grädde och en sked full bär.


Spännande.
Så här blev mina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar